mandag 3. januar 2011

Sammendrag 2010 og mål for 2011

Året 2010 har vært et travelt år som har gått utrolig fort! Jeg har stiftet mange nye bekjentskaper som har hatt stor betydning for meg, og gått mange kurs som har hjulpet meg til å utvikle meg som hundetrener. Ikke mye tid til blogging mellom slagene her i gården.. Det har vært et år med mye glede, sorg, lettelse og frustrasjon. Jeg har funnet ut at jeg ønsker å gjøre mye mer enn jeg har kapasitet til.. Det er ikke så lett å få trent systematisk og strukturert med hundene, når man også har ei aktiv jente på 2,5 år som krever sitt, i tillegg til en jobb som krever mye. Mitt nyttårsforsett må være å redusere jobbingen litt, og bli flinkere til å sette av tid til hundene slik at vi kan få til våre konkurransemål i året som kommer.


Her er en oppsummering av 2010:


Januar

Ingen spesielle begivenheter denne måneden, annet enn mange kursoppstarter. Men mye frustrasjon pga ekstremt kaldt vær – ikke særlig gunstig når man skal holde kurs utendørs..


Februar

Det kalde været forsetter, og leting etter innendørslokaler starter. Nå er vi LEI kulda!!

Har leid inn Thomas Stokke fra Klickerklok til å holde et Trenerkurs over flere samlinger for flere av den trofaste gjengen her på østlandet, og første samling hadde vi 24-25 febr.


Mars

Lokaler er endelig funnet! Kulda holder seg fortsatt.. Vi starter opp KlikkerTRENERkurs både i Hønefoss og Oslo.

Jeg tar farvel med min kjæreste Pia… :´(


April

Vi starter friskt rett etter påsken med to nye kursdager med Thomas. Ikke lenge etter dette starter første helgen (av fire) med Elitegruppe Rundering med Morten Egtvedt. Og dermed kan vi vel erklære at vi har blitt bitt av kursbasillen..


Mai

Vi hadde andre helgen av Runderingskurset med Morten.

17 mai ble verdens vakreste aussiejente født :-)


Juni

4 flotte dager på Lydighetsleir med Thomas i Hønefoss! Og en uke på Sølen med Canis instruktører og instruktørelever. Spesielt den nest siste dagen av denne uka fikk stor betydning for meg og Tayae! Vi stiftet bekjentskap med Peder Z Christiansen, og plukket opp mange gode tips på lekutvikling og sportrening. Og dermed fikk vi ikke fritidsproblemer denne sommeren..


Juli

Så å si hele juli gikk med til kun lekutvikling med Tayae ;-) Og det ga gode resultater!

Verdens beste lille Mia flytter inn til oss :-) Stor takk til oppdretter Eva som ga meg muligheten til å få denne flotte aussiejenta!!!


August

En særdeles aktiv august avsluttes med et supert kurs med Peder. Vi fikk et kurs med ”litt av alt”. Siden flere av oss var blitt nysgjerrige på IPO fikk vi vite litt mer om denne sporten. Vi fikk en innføring i IPO-spor, lekutvikling, og vi fikk en liten introduksjon i bitearbeid.


September

Måneden starter med to nye kursdager med Thomas :-)

Tredje helgen av Runderingskurset med Morten er også denne måneden.


Oktober

Oktober ble en aktiv måned det også. Da ble det både sporkurs med Peder, siste helgen med Morten, siste samlingen med Thomas og FØRSTE helgen (av tre) med Maria Hagström


November

I november gikk det også slag i slag.. Først arrangerte jeg et kurs i Hundens Språk med Arne Aarrestad. Helgen etter det ble det RIK Grunnkurs i regi av Hønefoss Hundeklubb. Forøvrig et interessant kurs som ikke overraskende ble en total kulturkollisjon mellom deltakere og instruktør, sikkert ikke ofte det kommer en hel "klikkergjeng" på et slikt kurs ;-) Helgen etter det var det andre helgen med Maria Hagström..

Året ser ut til å avsluttes like friskt som det startet – KULDA blir et problem i forhold til å ha kurs utendørs igjen *frustrert* Er utrolig glad for innelokalene i Hønefoss, men skulle så gjerne hatt slike muligheter i Bærum/Oslo også…!!!


Desember

Hadde egentlig bestemt meg for å ta det litt rolig i desember, men klarte ikke å la vær å delta på et Skyddskurs med Peder på Hauerseter (i godt selskap med Christine..)

Og kulda holder seg jammen ut hele året!!! På tide å flytte til varmere strøk??


Hva skjer i 2011??

Canis Hundeskole i Hønefoss er 5 år! Iløpet av de 5 årene jeg nå har holdt kurs gjennom Canis (etterhvert også i Oslo og Bærum..), har jeg hatt ca 800 hundeeiere på kurs og privattimer. Noen av disse har også blitt gode treningsvenner og instruktører selv. Vi har utviklet oss til å bli et forholdsvis stort nettverk av "klikkertrenere" her på østlandet, som holder kontakten og møtes med ujevne mellomrom for å trene og prate hund sammen.


Kurs jeg planlegger å gå iløpet av 2011:

Grunnkurs Spesialsøk, HundCampus (januar)

Siste helgen av Lydighetskurset med Maria Hagström (januar)

Flere Lydighetskurs med Thomas Stokke (februar, mars, juni, august)

Instruktørsamling på Sølen, inkl. kurs med både Peder Christiansen og Maria Hagström (august)

Sporkurs med Peder Christiansen (sommer/høst)?

Flere skyddskurs??


Mål med hundene:

Tayae:

Ferdselsprøve

MH

Starte i D spor og få opprykk til C

Starte i LP kl. 1 og få opprykk til kl. 2


Mia:

Starte i LP kl. 1 og få opprykk til kl. 2

5 kommentarer:

  1. Bra Camilla, sånn skal det være! Tenk på alt vi har gjort i året som har gått, vi gleder oss på mange hyggelig treningstimer også i dette året :) Tusen takk for all hjelp og alt vi har fått være med på som gjør at jeg forhåpentligvis får gjennomført en av mine drømmer i 2011 :)

    SvarSlett
  2. Hei Camilla.
    Ja dette ser ut til å ha vært et begivenhetsrikt år!
    eg er sikker på at du kommer til å nå dine mål for 2011, og kanskje til og med vurdere hvorvidt du kan slenge på noen nye ;)

    GODT NYTT ÅR!

    SvarSlett
  3. Bra Camilla!
    Stå på som du har gjort i 2010, så når du målene dine!

    SvarSlett
  4. Så utrolig nydelig blogg! Håper virkelig du blogger snart, sånn at det er lettere for meg å følge med :-) Du kommer definnetivft til å se mer til meg på bloggen din! :-)

    SvarSlett
  5. Jag har funderat lite på hur man kan stötta vissa föreningar som håller på med djuradoptioner utomlands. Som DinasArk som jobbar i Rumänien med adoptioner av hundar till Sverige o andra EU-länder och även steriliserar och vaccinerar hundarna för att de inte ska bli dödade av befolkningen.

    DinasArk består av bland annat en tjej vid namn Ester som utbildar sig till vetrinär nere i Cluj på hänget de flesta hundarna kommer ifrån innan de flyttar till hundhotellet. Jag har förstått att de får en hel del penga-donationer av privatpersoner, men min tanke är att kunna samla ihop leksaker, gosedjur mm som hundarna kan få nere i Cluj.

    Så vet du med dig att du har hund, men t ex en bädd du inte längre använder, koppel, halsband, leksaker, hundben mm.. Donera ! Antingen kontaktar du mig på: Angelicaa_90@hotmail.com eller DinasArk direkt via: donationer@dinasark.se . Som sagt, " INGEN behöver göra allt, men ALLA kan göra något " . Självklart är det frivilligt, så är du inte intresserad behöver du ej agera :)

    //Kram Angelica <3

    SvarSlett