lørdag 18. juli 2009

Sommerferie og trening!

Ja, nå har jeg tatt meg sommerferie for fullt ;-) Deilig! Nye kurs begynner i uke 34, frem til da skal jeg bare (forsøke) å konsentrere meg om mine egne hunder.
Siden sist har jeg hatt et Runderingskurs for nybegynnere over en helg, og 3. samling for den ene KlikkerTRENERkurs-gruppa på Hønefoss. Det har vært MYE jobbing dette første halvåret, så føler virkelig for litt fritid nå.

Lille Tayae er nå straks 16 uker - jammen går tiden fort også!
Hun har vokst masse, er vel ikke lenge før hun er like stor som Cara ;-) Tannfellingen har nå begynt, noen småtenner har nok falt ut når vi har kampet, så merker at hun ikke synes det er fullt så stas med heftig drakamp for tiden. Jeg har derfor valgt å kanskje roe ned litt med den leken til det har blitt litt bedre tenner å holde fast med (ikke bare løse stumper). Husker med Cara at lekelysten forsvant med tannfellinga.. Hun var nok i utgangspunktet langt fra så gira på lek som Tayae da, men jeg kan jo godt forstå at det ikke er så veldig behagelig å henge fast i ei drafille med løse tenner ;-)

Noe vi virkelig må få begynt med nå er å trene på avleveringer, for hun liker best å ta (stjele) ting og stikke av med det (stolt som en hane med en utrolig høy haleføring), det spiller visst ingen rolle om det løper en halvgal ukjent schäfer etter heller ;-) (eller hva, Linda..?)

Vi holder jo på med grunnferdighetstrening om dagen da. Utgangsstillingen har blitt bra, så nå er det nok 'hold fast' vi jobber mest med å få i orden. (skulle gjerne hatt den bra innen vi skal til Sølen..)
I tillegg til at vi trener på grunnferdighetene om dagen (noe som går fremover i et tempo som passer bra til min tålmodighet), så har vi hatt et par dager med runderingstrening også.
Kari-Anne og Tine var så snille å komme til Hønefoss i forrige uke. Alle tre er belgereiere, så det ble et skikkelig belgertreff :-)
Det var mildt sagt drittvær med store mengder regn (+ torden av og til også). Men alikevel ble det en dag vi fikk gjort mye synes jeg.
Tayae fikk seg et par økter med rundering (flying) og tre forsøk med overværsøk. I tillegg prioriterte vi noen økter med lek med fremmede mennesker. Alt gikk bra, men overværsøk må nok forsøkes flere ganger, for hun stoler nok mest på øya foreløpig..

Cara fikk seg også en (eller var det to?) runderingsøkt(er). Jeg var skeptisk, for visste det nærmet seg løpetid, og hun pleier å få en "dusteperiode" rundt det.. ("katastrofeuka" på Sølen i fjor slipper ikke så lett taket fra minnet..) Men jammen gikk det fint som bare det (til tross for ny figurant + nytt terreng).
Dagen etter fikk hun forresten løpetid også.. ;-)

I går kom Kari-Anne nok en tur til Hønefoss, og denne gangen hadde hun med seg Line med prikkejentene. Mye heldigere med været denne dagen! Synes vi var effektive som bare det jeg, det var ikke mye vi satt på rompa akkurat ;-)
Hundene fikk flere runderingsøkter, og overværstrening. Etter noen overværssøk begynte vi litt med skjulte figuranter i runderingsløypa også.
Lille Tayae fikk vel så mye godbiter iløpet av dagen at hun nærmest trilla etter siste økta ;-)

Cara har som nevnt løpetid nå, så igjen var jeg veldig skeptisk til hvordan runderinga skulle gå. Ny og ukjent figurant hadde vi jo med oss nå også. Men det gikk utrolig nok veldig bra. Dette hjalp jo mye på den skralle selvtilliten min, så nå ser jeg litt lysere på treningen med Cara igjen ;-) Kanskje det har hjulpet å få ei "lillesøster"?

Jeg har forresten kjøpt noen veldig stilige merketrekanter fra denne siden: www.kifani.no
Har ikke fått tatt bilde av dem enda, men Cara har fått et i rosa med navnet sitt + potemerker på, og Tayae har fått et i rødt med navn + stjerner. I tillegg til at de er lekre, så sitter de veldig godt på hunden (kan stilles både i front og rundt magen).

5 kommentarer:

 1. Hihi, ikke bare-bare å slippe til meg som figurant... Trur jeg er en smule luxuriøs med porsjonene ;o)

  På den annen side, så ble det faktisk ganske MYE trening på alle hundene i går. Skikkelig flinke var vi :O)

  Takk for link forresten. Skal tygge litt på om jeg skal bestille et sånn fancy dekken. Vi trenger liksom ett..til ;-P

  SvarSlett
 2. Ja, synes du burde få et slikt dekken altså, skikkelig stilig med rosa til sort *hint-hint* ;-) Og med den runderingsstjerna du har, så MÅ du jo bare ha et sånt! Kjempegøy å få se Heidi rundere, det tror jeg er greia for dere.

  Hun lager jo seler og halsbånd også, så spørs om jeg ikke kommer til å bestille det neste gang ;-)

  SvarSlett
 3. Hmm..gult er nok Heidi sin greie - trur eg...

  Jupp! Vi skal ha GULT markeringsdekken, vi. Det har jeg bestemt, fornemlig! Gult er veeeeldig synlig... og dermed midt i blinken for kontrollfreaker som meg ;-P

  Pent til sort er det dessuten (om vi skal koste på oss å være litt jålete..)^^

  Om vi er lure, så tar vi en samlebestilling, så sparer vi på frakten. Ka du trur? Jeg kan ta mål av Heidi og sende deg en mail :O)

  SvarSlett
 4. Det blir sikkert fint! Det fine med sorte hunder er jo at det meste passer ;-)
  Kan godt ta samlebestilling. Send en mail om hvordan du vil det skal se ut, kan visst designe omtrent slik man vil.

  SvarSlett
 5. Tuffa Tayae og tokiga Rejsa haha!!

  SvarSlett