tirsdag 28. juli 2009

Trening og løpetidkaos...

Ja, vi forsøker så godt vi kan å holde på da ;-) Så siden sist har vi hatt en runderingsdag til med Kari-Anne og Line. Alle hundene var flinke også denne dagen. Cara var godt inn i løpetiden, så var veldig spent som vanlig, men det gikk bra. Prøvde meg med rømme som belønning, og det falt visst i smak.
Som vanlig var vi veldig effektive, vi sitter ikke mye på rompa akkurat - og sånn skal det vel være hvis man skal få gjort noe ;-)

Mandag møtte jeg også Christine, og da fikk vi trent spor. Kan vel kalle det debuen vår, for første gangen var et så kort demospor for et valpekurs, at det neppe kan medregnes..
Cara er midt i høyløpet, så av hensyn til Basso fikk hun tilbringe dagen i bilen. Men Tayae fikk seg to spor. Begge med godbiter. Og spor nr. 2 hadde 2 vinkler. Jeg må si at jeg ikke føler meg helt komfortabel med godbitspor enda, har aldri trent noe gjennomført på den måten med noen hunder før. Tidligere begynte jeg alltid innlæring med slepespor (pølse i snor) eller bare spontanspor, og med Pia har jeg drevet med "klikkerspor" - noe som passet veldig godt for oss, og jeg synes hun er den hunden jeg har hatt som har vært mest spornøye og "støvsuger" bakken slik jeg vil ha det.
Men nå har jeg liksom bestemt meg for å gi "godbitspor" en sjanse da ;-) Jeg ser helt klart fordelene - men også ulempene, bl.a. denne hærsens mauren og så synes jeg hunden bare snurrer rundt i sirkler.. Men som Christine forsøkte å ymte innpå, så bør jeg vel være litt mer tålmodig og forsøke noen spor til før jeg gir opp ;-) Det er nok min store svakhet tror jeg, jeg er fryktelig utålmodig! Alt skal helst være "perfekt" fra første stund...

Når det gjelder grunnferdighetene, så holder vi mest på med utgangsstilling og hold fast. Det gikk veldig bra, men nå synes jeg det bare blir kluss :-S
Vi hadde liksom fått flyt på både utgangstillingen og hold fasten, og har begynt å sette det sammen. Det så veldig bra ut en stund, men nå blir det bare rot synes jeg. Mulig det har en sammenheng med at det er fullstendig kaos her hjemme nå som Cara er høyløpsk. Taco hyler og stresser, Pia rir konstant på Cara, og Taco og Cara bytter på å sitte i bur store deler av døgnet - det holder ikke bare med grinder og dører med Cara, for hun hopper over grindene og åpner dørene (og hopper gjennom vinduene dersom de er åpne..). SUPERSTRESS!!! I tillegg er vi midt i oppussing av hundegård og hunderommene, hadde håpet dette skulle vært ferdig til løpetidkaoset begynte, men det er det altså ikke - det står fortsatt litt småpirk igjen slik at jeg ikke kan benytte hundegården enda. Så hele sirkuset er innendørs...
Så konklusjonen min er at jeg nok begynner å bli sliten => fører til dårlig trening..

2 kommentarer:

  1. Synes du må prøve noen godbitspor til ja :) Men hadde jeg vært deg hadde jeg bare begynt å trene på pinnemarkering. Jeg tørrtrente vel på det i et par måneder tror jeg før jeg la pinnene i sporet. Og desto bedre generalisert det er desto mindre jobb bør det jo bli når du legger de ut i sporet. Kan vel også fungere som god motivasjon for å gå noen godbitspor, så kan du ha et bra spor og pinneplukking ferdig samtidig, gjerne før snøen kommer :)

    SvarSlett
  2. Ja, jeg får vel høre på deg ;-) Tror det kan være en motivasjon for meg å begynne med pinnemarkering snart ja - det var lurt!
    Håper på flere treninger sammen med dere fremover ;-)

    SvarSlett